Општински Савет о тексту Стратегије јавног здравља

Прва верзија Нацрта Стратегије јавног здравља општине Алексинац 2023-2028. године се јуче поподне нашла на дневном реду Седнице Савета за здравље који је одлучио да у наредних десет дана представници здравствених и других институција изнесу своје примедбе и предлоге на овај документ. Такође, поједини чланови овог тела су у оквиру дефинисања стратешких циљева и активности добили конкретна задужења.

Након овог периода, Савет за здравље општине Алексинац размотриће те допуне и евентуално усвојити Нацрт Стратегије. Затим следи изјашњавање Општинског већа и коначно усвајање докумената од стране одборника Скупштине општине Алексинац.

Усвајање Стратегије јавног здравља општине Алексинац за период од 2023. до 2028. године је значајно како би се дефинисали стратешки циљеви за унапређење здравља у нашој средини. Извештај о здравственом стању наших суграђана у 2021. години је указао да нам је стопа умирања висока и да највише људи умире од кардиоваскуларних болести, где превентива и мењање лоших животних навика имају значајну улогу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =