У престоницу шљиве по медаље!

Под покровитељством Министарства омладине и спорта, у престоници шљиве, Осечини, у суботу ће бити одржано финале Олимпијских сеоских игара Србије. Завршницу овог такмичења, 49. по реду, организују Савез за рекреативни спорт Србије, Општина Осечина и њена Туристичка организација. Свечано отварање ОСИС-а је у 10 сати и 30 минута, а такмичења почињу 15 минута касније.

Са традицијом од скоро пола века, Олимпијске сеоске игре и на подручју наше општине одавно су пустиле дубоке корене. Такмичења се организују сваке године, а најбоље екипе учествују на републичком  финалу.

Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА) и ове године је организовао елиминациона такмичења по месним заједницама, тако ће у суботу победници у свих 11 дисциплина одмерити снагу са екипама из других општина и покушати да трећи пут заредом освоје ласкаву титулу најбоље општине у Србији. Ову титулу алексиначки такмичари су изборили 2021. у Ариљу и 2022. године у Новом Селу крај Врњачке Бање.

– Према незваничним информацијама, ове године биће више екипа, а то значи да ће и конкуренција бити далеко јача него до сада − каже Душан Пешић, директор Спортско-рекреативног центра Алексинац и од скора члан Управног одбора Савеза за рекреативни спорт Србије. – На нама је да се максимално трудимо и у најбољем светлу представимо нашу општину − истиче Пешић и додаје да Алексинац има пријављене представнике у свим дисциплинама.

Ево ко ће бити наши представници у Осечини: фудбал – Врћеновица (м), крос – Бобовиште (м+ж), баскет – Бобовиште (м), Ал. Рудник (ж), стрељаштво – Лоћика (м), пикадо – Лоћика (м), Врћеновица (ж), стони тенис – Тешица (м), Бован (ж), надвлачење конопца – Вакуп, народни вишебој – Лужане (м), шах – Корман (м+ж), одбојка –Трњане (м+ж) и рукомет – Трњане (м+ж).

Пут Осечине, дакле, кренуће око 90 спортиста и 10 насеља.

Насловна фотографија: Учесници прошлогодишњег ОСИС-а у Новом Селу

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =