Hristina

Општина обрадовала малишане у „Христини Маркишић”

Представници алексиначке локалне самоуправе Далибор Радичевић, председник општине и његова заменица Маријана Радивојевић данас су посетили Установу за децу и младе „Христина Маркишић” и том приликом уручили поклон пакетиће за кориснике услуга, као и неколико торти. Због важећих епидемијских мера поклони су остављени код јелке, а штићеник Марко је у име својих другара и другарица симболично примио поклоне од Деда Мраза.

Овом приликом уручено је 29 пакетића намењених како деци која су смештена у овој установи, тако и деци која су у дневном боравку. У име установе на добијеним поклонима захвалила се директорка Јасмина Николић, која је истакла да је ово традиционална акција и да имају успешну сарадњу са локалном самоуправом.

– За децу која су смештена у Установи ’Христина Маркишић’, којих има четрнаесторо и за петнаесторо корисника услуге у заједници, дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, ово је гест добре воље. Једна традиција која се одвија годинама, да председник општине у време новогодишњих празника, за Божић или Српску нову годину, посети нашу установу и притом донесе пригодне новогодишње поклоне и обавезно торту за све кориснике који су овде смештени и за кориснике услуге дневни боравак – казала је директорка, истакавши још једном значај овог догађаја. 

Dom Hristina Markišić

А да је посета председника општине са сарадницама значајан догађај за децу ове установе показало је њихово одушевљење исказано махањем и отпоздрављањем са прозора просторија у којима су боравили. Видно су били расположени и када су угледали Деда Мраза, који је за ову прилику био Јован Стојановић и вилењаке, Александру Николић и Анђелку Стојилковић.

– Као и сва остала деца, тако и наша деца у установи радују се новогодишњим празницима. Очекују и Деда Мраза и новогодишње пакетиће. Овога пута су им дошли вилењаци, па је било још лепше. Оно што недостаје, наравно, је непосредан контакт. Због актуелне епидемиолошке ситуације није било могуће да прославимо Нову годину како то иначе радимо, украсимо установу и уз музику, пакетиће, прославимо као и сви дуги у својим породицама – објаснила је наша саговорница. 

Након церемоније предаје пакетића председник општине и његова заменица разговарали су са руководством Установе о унапређењу и овако добре сарадње, а све у интересу корисника услуга.

Dom Hristina Markišić

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 14 =