Put

Путеви проходни, опрез због леда на појединим деоницама

Сви путни правци на подручју општине Алексинац су проходни, али на појединим деоницама у подпланинским насељима на коловозу има утабаног снега и леда. Зато се возачима који се крећу на овом подручју препоручује опрезна вожња.

Како су нам казали у надлежним службама, претходних дана на терену су биле четири екипе, односно четири камиона и једна машина за интервенцију. Према нашим сазнањима, локални путари, само првог дана, на општинским путевима растурили су преко 30 тона соли.

Такође, алексиначки путари нађу се и да помогну грађанима у тешким ситуацијама. Тако су за ова три дана стигли захтеви за чишћење пута до гробаља у четири насеља како би се обавио укоп покојника.
Наша екипа је јутрос прошла локалним путем Житковац – Јаковље и државним од Алексинца до Житковца. Што се тиче државног пута коловоз је скоро сув, осим на једном делу, на опасној кривини испред техничког прегледа где има наноса, а чести су и јаки удари ветра. Препорука је, нарочито у јутарњим и вечерњим сатима, да возачи буду опрезни, иако ту постоји знак дозвољене брзине до 80 километара, да знатно успоре. На овим кривинама било је излетања и када нису били зимски услови.

Слична је ситуација и на локалном путу од Житковца до Трњана. Ту треба обратити пажњу на деоницу између Доњег Адровца и Трњана, због јаког ветра који наноси снег, па се услед ниских температура појављује и лед. Од Трњана према Јаковљу потребан је већи опрез, јер је пут проходан, али са доста наноса на коловозу. Посебна пажња потребна је приликом узбрдице између Доње и Горње Пешчанице, где је пут сужен и има доста залеђеног снега, као што се види и на насловној фотографији.

Према неким најавама, у току дана можда ће бити извршено одчепљење овог сужења, пошто је једна јача машина у том делу општине ангажована на рашчишћавању гробља у једном тамошњем селу. Све у свему, опрезно и неће бити већих проблема да стигнете на жељени циљ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 20 =