Opština i „Nivea” izgradili dečje igralište

Predsednik opštine Nenad Stanković, u pratnji načelnika Odeljenja za komunalne i građevinske delatnosti u Opštinskoj upravi Aleksinac Novice Dragićevića, obišao je danas novoizgrađeno dečje igralište na uglu ulica Vojske Jugoslavije i Majora Milana Tepića.

Podlogu i igračke donirala je kompanija „Nivea”, dok je uređenje okolnog prostora finansirala budžetskim sredstvima lokalna samouprava. Za te namene izdvojeno je 700 hiljada dinara. Predsednik Stanković je kazao da će biti zasađeno i drveće zbog poboljšanja zelenila na ovom prostoru, a da je realizacijom ovog projekta ispunjeno obećanje dato žiteljima ovog kraja da će im biti obezbeđen mir i okruženje bez velike buke. Na ovom mestu pre izgradnje dečijeg igrališta bio je postavljen takozvani mini –pič teren, odnosno ograđen teren za male sportove sa veštačkom podlogom.

Dragićević je upoznao predsednika sa radovima koji su izvođeni ili treba da budu završeni opštinskim novcem.

‒ Mi smo samo ovaj prostor oko igrališta sređivali. Tu spada ova ograda, behaton kocke. Celokupno popločavanje je završeno, ostalo je samo da se ozeleni prostor, da se poseje trava i da se postavi urbani mobilijar, to su klupe i kante za otpatke – objasnio je on, i dodao da je podloga ispod igračaka od materijala koji sprečava povređivanje. 

Prvi čovek opštine Aleksinac je najavio još ovakvih objekata.

‒ U narednim godinama uređivali bismo i sređivali prostore kod drugih zgrada u Aleksincu. Slične prostore ovom, zato što ti prostori jednostavno urbanistički ne zadovoljavaju savremene zahteve stanovanja u gradu. Nekada kada su zgrade pravljene smatralo se završenom investicijom kada se sama zgrada izgradi, a uređenje prostora oko zgrade uglavnom se nije podrazumevalo – objasnio je Stanković. 

On je još jednom ponovio da će u narednim godinama značajna sredstva biti izdvajana za uređenje u samom Aleksincu prostora pored i između stambenih zgrada.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

10 − eight =