Савет обрадовао родитеље возаче

Након што су почетком ове седмице чланови oпштинске владе усвојили предлог комисије за доделу двадесет седишта родитељима за прворођено дете у породици, подела истих је уприличена данас у сали Дома омладине. Присутним родитељима поклон седишта уручили су Чедомир Ракић, заменик председника општине и председник Савета за безбедност саобраћаја и Далибор Радичевић народни посланик у Народној скупштини Србије.

Седишта је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, а све у циљу унапређења безбедности деце на путевима наше општине. Да ће ова акција бити и наредних година приоритет Савета најавио је и Чедомир Ракић уз напомену да је жеља да свако дете по рођењу добије на поклон ауто-седиште, а не као до сада само прворођено дете у породици.

− Овакве акције су континуиране из године у годину и оно што знамо је да ћемо и у будућем периоду наставити са тим. Оно о чему интензивно размишљамо јесте да се конкурс прошири, то јест да не буде само за прворођене бебе, већ да од следеће године кренемо да свако дете које се роди добије овакав поклон који је заиста значајан за родитеље, али и њихове најмлађе јер безбедност у саобраћају је јако важна – рекао је Чедомир Ракић. 

У додели ауто-седишта учествовао је и народни посланик Далибор Радичевић, који је такође био мишљења да је велики значај коришћења дечјих седишта када је у питању безбедност малишана који су на било који начин у саобраћају.

− Свима нама је безбедност у саобраћају врло битна. Али безбедност деце у саобраћају је нешто на шта морамо посебно да обратимо пажњу. Савет за саобраћај је повео ову дивну акцију и свако дете ће, већ од свог рођења, имати седиште да може да се вози у аутомобилу и притом буде безбедно – казао је Радичевић и упозорио да је на свима нама одговорност да имамо што више деце и да нам се не смањује број становника у општини, већ да се повећава. 

За разлику од минулих подела дечјих ауто-седишта, овог пута је због ситуације са пандемијом изостала обука о постављању и коришћењу седишта и она ће бити накнадно организована.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =