Opozicija traži odgovorne zbog afere sa Wales fondacijom

Šef odborničke grupe „Odgovorno za Aleksinac“ u SO Aleksinac i predsednik OO Demokratske stranke Boban Ranđelović obavestio je danas javnost da su opštinskom parlamentu dostavili zahtev za dopunu dnevnog reda kojim se traži da se odbornici izjasne o odgovornosti u slučaju fondacije Wales, odnosno o događajima u vezi sa ovom lažnom fondacijom.

Ova odbornička grupa je u tri tačke dopune zatražila i smenu načelnika Opštinske uprave Dejana Miloševića i  člana Opštinskog veća Gorana Stankovića, kao i formiranje komisije koja bi ispitala eventualnu štetu nanetu u aferi sa navodnom fondacijom Wales.

– Želimo da podsetimo javnost na sve stvari koje su se događale ovog leta, a zbog kojih se opština Aleksinac u najnegativnijem mogućem kontekstu našla na novinskim stupcima, internet portalima, a komentari su uglavnom bili podrugljivi. Mislim da je ovo trenutak kada građani mogu i treba da se osveste i da kažu da li je ovo vlast koja im treba.

O zahtevima za dopunu dnevnog reda Skupština opštine Aleksinac će se izjasniti na sednici zakazanoj za petak, 23. septembar, a prema najavama opozicije, vodiće se ozbiljna i konstruktivna rasprava.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =