Округ креће 13. августа

На седници Извршног одбора Фудбалског савеза Нишавског округа, која је одржана у недељу, утврђен је састав Окружне лиге за наредну такмичарску годину. У лиги ће се такмичити 16 клубова, од којих ће четири бити са територије алексиначке општине.

Договорено је да јесењи део првенства стартује 13. августа и траје до 19. новембра.

Донета је и одлука о трошковнику за период од јула до децембра ове године. Хвале вредан је податак да трошкови такмичења остају као и до сада. Чланарина за вођење такмичења износи 30 хиљада динара, с тим што половину ових средстава клубови треба да плате до 15. септембра, а другу половину до 15. априла наредне године. И судијске таксе нису повећане – износе три хиљаде динара по судији без обзира да ли обавља дужност главног или помоћног судије, док ће делегатска такса коштати 2.200 динара. Главни судија дужан је да Савезу уплати 20 одсто средстава за целу судијску екипу.

Чланови Извршног одбора ФС НО усвојили су одлуке фудбалских савеза општина Алексинац, Дољевац и Мерошина о првацима општинских лига у ове три општине.

Овом приликом изучени су такмичарски бројеви, и то: 1. Моравац (Заплањска Топоница), 2. Раднички 1924 (Кочане), 3. Моравац (Чечина), 4. Топлица (Шарлинац), 5. Слога (Корман), 6. Победа (Русна), 7. Тасковићи (Тасковићи), 8. Полет (Радевац), 9. Палилула (Алексинац), 10. Јастребац (Тешица), 11. Слога 1980 (Јовановац), 12. Баличевац (Баличевац), 13. Борац (Азбресница), 14. Рад (Мерошина), 15. Земљорадник (Балајинац), 16. Наисус (Рожина).

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 14 =