Одржана 14. Смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала

Велика сала Дома културе синоћ је била домаћин XIV смотре хорова, оркестара и камерних ансамбала, која из године у годину окупира све већу пажњу, како учесника тако и поштовалаца, односно публике. На овогодишњој Смотри представила су се два оркестра и девет хорских дружина.

Шаренило програма и број извођача допринели су да публика проведе лепе тренутке уз припремљени програм и подржи и дечије и ансамбле одраслих, који су се припремили за овај наступ.

Хор ОШ "Вук Караџић" Житковац
« од 9 »

На великој сцени Дома културе наступили су Хор и оркестар ОМШ „Владимир Ђорђевић”, Хор и оркестар Алексиначке гимназије, Хор ОШ „Вук Караџић” из Житковца, Хор ОШ „Љупче Николић” Алексинац, Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, Хор наставника и учитеља Алексинац, Дечији хор „Мали вокали” Алексинац и Омладински хор Центра за културу и уметност Алексинац. Гост овогодишње смотре хорова, оркестара и камерних ансамбала био је Дечији хор „Соколићи” из Сокобање.

Овогодишња Смотра имала је и хуманитарни карактер, прикупљала су се средства за помоћ у лечењу Латинке Ђорђевић, наше суграђанке, која болује од мултипле склерозе (G35 Sclerosis multiplex). Овом приликом кроз донаторске кутије прикупљено је 39.830 динара.

Смотру хорова, оркестара и камерних ансамбала традиционално организује Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” у сарадњи са Центром за културу и уметност, под покровитељством Општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =