Aлексинчанка у финалу Спортских игара младих

Златибор је једна од три локације на којима ће се одржати државно финале осме сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих у којима су ове године учествовали спортисти из 36 општина и градова Србије.

На једној од наших најлепших планина, 8. и 9. јула, поред осталог, биће одржано и такмичење у шаху на коме ће учествовати и наша млада суграђанка Анастасија Војиновић, двострука кадетска првакиња Србије, одлична ученица шестог разреда Основне школе „Љупче Николић” и чланица овдашњег Шаховског клуба „Лав”. „Визу” за државно финале Анастасија је обезбедила на регионалном такмичењу у Бору где је, у конкуренцији 13 такмичарки, освојила прво место. Она је и прошле године учествовала у овој спортској  манифестацији и на великом међудржавном финалу у Сарајеву, као најмлађа у групи девојчица до осмог разреда, освојила треће место и бронзану медаљу.

Иначе, пре државног финала на Златибору Анастасију очекује још једно  велико и значајно такмичење, а ради о 1. Међународном отвореном првенству Србије под називом „Србија шах опен” које сутра почиње у Београду и траје до 8. јула.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =