Од среде подела ђубрива

Након што је завршен јавни позив за бесплатну испоруку 70 тона минералних ђубрива КАН 27% за радове у засадима воћа за ову годину, на адресу Општине Алексинац јавила су се укупно 165 алексиначка воћара. Како једно регистровано домаћинство највише може да добије 500 килограма по хектару и само за један хектар пријављених површина под воћем, на територији наше општине биће подељено укупно 64 тоне минералног ђубрива.

Део потребне количине ђубрива је стигао крајем прошле седмице, а осататак се очекује данас или сутра, па Фонд за развој пољопривреде општине Алексинац, који је надлежан за поделу, почеће са дељењем од среде, 28. новембра.

– Сви који су конкурисали биће контактирани и моћи ће да преузму ћубриво у магацину Јавног предузећа за путеве и јавно комуналну делатност који се налази у улици Васе Николића бб. Минерално ђубриво је произвођача ХИП Азотара Панчево и паковано је у џаковима од по 25 килограма. Спискови су већ припремљени и неће бити размеравања, јер смо количине заокруживали на веће цифре – кажу надлежни у Фонду.

Иначе, ову донацију алексиначким и воћарима у још 26 локалних самоуправа обезбедила је Република на основу закључка Владе о бесповратној испоруци.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =