Алексинчани на Сајму спорта

Представници Спортског савеза општине Алексинац и овдашњег Савеза за школски спорт, њих двадесетак, посетили су у суботу седми међународни Сајам спорта у Београду, који је и ове године организовао Спортски савез Србије.

Посетиоци сајма били су у прилици да у хали 1 Београдског сајма обиђу више од 20 активационих зона и да се упознају са преко 90 спортова, од фудбала, кошарке, одбојке, ватерпола и других. Поред осталог, у хали је била постављена стрељана, затим вештачка стена за спортско пењање, зип лајн, столови за билијарску игру снукер, а ту је била и играоница за најмлађе.

– Мислим да смо са Сајмом спорта направили мали искорак у промоцији свега онога квалитетног што имамо, а спорт је најбољи бренд наше земље. Наш циљ је да што више деце укључимо у систем спорта, да мотивишемо што више родитеља и грађана да се рекреирају, да се баве спортом – рекао је на отварању Сајма министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 

Он је додао да је ова година рекордна како по броју организованих међународних такмичења тако и по броју освојених медаља.

 

Сајам спорта трајао је три дана – од 23. до 25. новембра, а покровитељ је било Министарство омладине и спорта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 3 =