pekarski

Од среде до петка „Пекарски дани” у Алексинцу

Четрнaести „Пекарски дани”, тродневна манифестација која је одавно добила префикс међународна и ове године ће бити испуњени бројним активностима које су посвећене хлебу као светињи и симболу вере, наде и извору живота као и јединственим такмичењем за избор најлепшег славског колача.

„Пекарски даниˮ којe организује Пољопривредна школа „Шуматовацˮ биће отворени у среду, 16. октобра, у 19 часова и трајаће до петка, 18. октобра. Након свечаног отварања, глумци Градског позоришта „Театар 91” ће у част ове манифестације одиграти представу „Звездана прашина”.

Други дан манифестације биће у знаку изложби и радионица, па ће посетиоци имати прилику да виде савремено и традиционално пекарство, награђене ликовне и литерарне радове као и народно стваралаштво, а на крају програма да чују Етно групу „Нишко Зоне”.

У петак, последњег дана, сви посетиоци ће моћи да од 10 часова присуствују можда и најатрактивнијем делу манифестације, избору за наjлепши славски колач, али само до 17 сати за када је заказано сечење и освећење славског колача.

И овогодишње „Пекарске данеˮ, између осталих, подржали су локална самоуправа, Центар за културу и уметност, Библиотека „Вук Караџићˮ и Градско позориште „Театар 91ˮ.

Један коментар

  1. dobar dan

    imam veliku molbu
    trazim pekara dusana Simonovica i ucenicu anitu Zlatanovic koji su odusevili publiku i ziriju sa slavskim kolacem, molim vas povezite me sa njima mozda na platformi facebooka ili na whats app podajte jima moj telefon 0041775241271 zeleo bi i ja da usavrsim tehniku pecenja slavskog kolaca, molim lepo za uslugu, brat mihajlo

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =