О саобраћају се учи од малих ногу

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, а у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја узео је активно учешће у спровођењу пројекта „Пажљивкова смотра 2024”.

Реч је о пројекту који је намењен деци првог и другог разреда основних школа, осмишљеном као квиз, који је јуче одржан у житковачкој Основној школи „Вук Караџић”, а на коме су се такмичиле основне школе са територије наше општине.

Саобраћајно образовање и васпитање је препознато као важан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије константно улаже напоре за изналажење најбољих начина који ће унапредити саобраћајно образовање и васпитање, а самим тим и безбедност деце у саобраћају.

Малишани су показали да имају велико знање које ће им помоћи свакодневно у саобраћају, а најуспешнији у решавању задатака били су ученици првог разреда Основне школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца и другог разреда домаћина, Основне школе „Вук Караџић”.

Након овог општинског такмичења, „Пажљивкова смотра 2024” биће реализована и на регионалном, а након тога и републичком нивоу, а најуспешније школе из сваке општине учествоваће на овим смотрама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 4 =