Општина даривала најмлађе суграђане

Општинска управа у Алексинцу наставила је своју, сада већ редовну, акцију и седму годину заредом родитељима новорођених беба са подручја општине уручила сребрњаке са ликом Пресвете Богородице.

Малишанима који су рођени од 1. октобра прошле године, па до средине овог месеца поклон локалне самоуправе уручен је јуче на свечаности на платоу испред Дома културе, а након наступа ансамбла Градског културно-уметничког друштва „Алексинац”. Сребрњаке су малишанима уручили помоћник председника општине Милош Милошевић и заменица председсника општине Алексинац Маријана Радивојевић, која се обратила присутнима.

‒ Нема веће части и задовољства него да вам се обратим у име општине, у моје лично име и у име мојих сарадника. Наша култура обилује обичајима да се беби увек нешто дарује по рођењу. Практичне поклоне оставићемо за родитеље и пријатеље, а ту је велика недоумица шта поклонити. Општина Алексинац се од 2018. година придружила даривању наших новорођених становника општине Алексинац са доделом сребрњака. Данас ћемо доделити 190 сребрњака, а ви, родитељи, потрудите се да добију још неког бату или секу ‒ рекла је заменица Радивојевић.

Иначе, ова акција спроводи се од 2018. године у оквиру плана да се подстакне повећање наталитета, а започета је у сарадњи са кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Од почетка акције сребрњаком, након јучерашње поделе, даривано је скоро 2.400 малишана.

фото: Општина Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =