Oдлични резултати и у Зајечару

Три друга и једно треће место – то je одличан резултат екипа алексиначког Дома ученика средњих школа „Младостˮ на 27. Регионалној домијади у спортским надметањима, одржаној у Зајечару. Ово традиционално такмичење окупило је преко 400 учесника из 14 градова југоисточне Србије, а Дом „Младостˮ је имао представнике у шаху, стоном тенису и малом фудбалу.

Екипа дома “Младост” у стоном тенису

У екипном пласману, Алексинчани су заузели друга места у шаху и стоном тенису. Индивидуално, Петар Јевтић освојио је друго место и сребрну медаљу у шаху, док је Драгана Стојановић изборила трећу позицију и бронзану медаљу у стоном тенису.

Петар Јевтић

Директор Дома „Младостˮ, Драган Јовановић, изразио је задовољство постигнутим резултатима с обзиром на јаку конкуренцију и бројност учесника. Истакао је да су резултати на обе Регионалне домијаде знатно бољи него што су очекивали.

Драгана Стојановић

Подсећајући на Регионалну домијаду у културном стваралаштву у Књажевцу, где је група ученика освојила прву награду за израду витража и квалификовала се за Државно такмичење у Суботици, Јовановић је истакао појединачне успехе. Алекса Јовковић је награђен за најбољу мушку улогу у представи „Детињство, збогом – животе, добар дан”, док су три ученице освојиле трећа места: Сташа Станковић за уметничку слику, Нина Милошевић за костимографију, и Милица Живадиновић за израду рукотворина.

Екипа дома “Младост” у шаху

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 1 =