Škola

Новине приликом уписа првака

Од понедељка, 1. априла, почиње упис деце у први разред основне школе за школску 2019/20. годину. У први разред уписују се деца рођена у периоду од 1. марта 2012. до 1. марта 2013. године.

Документа потребна за упис су извод из матичне књиге рођених, потврда о извршеном лекарском прегледу детета, потврда о похађању припремног предшколског програма и доказ о пребивалишту родитеља.

OŠ Žitkovac
Младен Анђелковић

За разлику од претходних, ове година родитељи нису у обавези да извод из матичне књиге рођених и доказ о пребивалишту доставе лично, већ могу да поднесу захтев и да школа у њихово име прибави ова документа у електронском облику.

‒ Тестирање деце обавиће психолог и педагог школе у заказаним терминима и новина је да од ове године родитељи више неће бити у обавези да школи приликом уписа ученика достављају поменуту документацију у папирној форми, већ ће имати могућност да поднесу захтев школи и да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем. Од 1. априла до 1. септембра је званично упис, тако да приликом уписа родитељи не морају одмах да донесу сва потребна документа већ имају могућност да до 1. септембра доставе документацију ‒ истиче психолог у житковачкој основној школи „Вук Караџић” Младен Анђелковић.

Родитељи, то јест законски заступници, наведена документа могу и даље по свом избору да доставе школи у папирној форми, тако да убудуће имају две могућности.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + seven =