Нови нараштаји чувају сећање на српске жртве

У Основној школи „Вожд Карађорђе” данас је одржан угледни час „Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату” који су приредили ученици ове осмолетке са својом наставницом историје Аном Маркишић.

Угледни час посвећен је сећању на српске жртве у Другом светском рату, међу којима је и догађај масовног стрељања ђака и професора који се догодио у Крагујевцу 21. октобра 1941. године, који представља један од највећих злочина немачке војске над цивилним становништвом у Србији.

Учешће у овом часу узеле су ученице одељења 8/2: Лена Миљковић, Миља Франета, Милица Костић, Нина Вуковић, Миња Грахли и Маша Јовановић.

Гост данашњег угледног часа био је Мића Милојевић, секретар Удружења бораца народноослободилачког рата општине Алексинац, који је ученике подсетио на важне датуме и историјске догађаје и личности које се везују за наш завичај из периода Другог светског рата.

Овом приликом, Мића Милојевић поклонио је библиотеци школе монографију „Споменици ослободилачких ратова на територији општине Алексинац”, чији је и сам аутор.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 6 =