Приводи се крају Конкурс за енергетску санацију домаћинстава

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић данас је потписао Одлуку о избору крајњих корисника који остварују права за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Алексинац у овој години.

По овом Јавном позиву пристигло је 40 пријава, а од тог броја једна није разматрана, један коросник са прелиминарне листе је одустао од инвестиције, а обиласком терена комисија је установила да је један коросник већ уградио део столарије, па ће на крају 37 корисника добити средства за енергетску санацију, односно за замену спољних прозора и врата, затим за набавку и инсталацију котлова на природни гас, котлова на биомасу или замену постојећег грејача простора ефикаснијим.

Овим Јавним позивом обухваћена је била и замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, као и набавка и уградњa топлотних пумпи и пратеће инсталације.

Висина појединачних субвенционисаних средстава је ограничена, а учешће заинтересованих грађана је најчешће 50 одсто од вредности инвестиције. 

Ускоро ће бити потписани и тројни уговори између корисника, извођача радова и Општине, тако да се врло брзо може очекивати почетак радова и реализација овог конкурса

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − five =