Нови јавни позив за доделу дечјих ауто-седишта

И малишани који су рођени у другој половини ове године имају прилику да добију бесплатно ауто-седиште. Конкурс који спроводи локални Савет за безбедност саобраћаја биће отворен до 21. септембра и трајаће месец дана. И овога пута услов је да је беба прворођена у породици, а предност ће имати родитељи близанаца, самохрани и незапослени.

Право да конкуришу имају родитељи чије је прво дете рођено у периоду од 1. јануара па до 21. септембра, што је крајњи рок пријема захтева пред почетак рада надлежне комисије.

Као и до сада, додатни критеријуми су пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац и поседовање путничког возила у власништву једног од родитеља и старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства на истој адреси.

Образац пријаве моћи ће да се преузме на писарници општине Алексинац сваког радног дана у времену од 7 до 15 часова, а биће објављен и на званичној интернет страници општине Алексинац.
Пријаве се могу доставити и поштом на адресу Општинска управа општине Алексинац, ул. Књаза Милоша 169, 18220. Алексинац, са назнаком „За доделу ауто-седишта за децу” или на писарници општине Алексинац.

Ова акција спроводи се више од две године, у циљу повећања безбедности деце у саобраћају која без адекватне опреме могу бити изложена великој опасности, а средства су обезбеђена од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 10 =