Novi javni poziv za dodelu auto-sedišta

Od sutra kreće novi Javni poziv Opštine Aleksinac za dodelu auto-sedišta za decu, a u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2019. godinu.

Pravo da konkurišu za besplatna auto-sedišta imaju roditelji čije je prvo dete rođeno od 1. januara, pa do 15. decembra ove godine, što je i krajnji rok prijema zahteva pred početak rada nadležne Komisije.
Kriterijumi za dodelu sedišta, osim datuma rođenja, su prebivalište najmanje jednog roditelja na teritoriji opštine Aleksinac i posedovanje putničkog vozila u vlasništvu jednog od roditelja, staratelja ili srodnika zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Učesnici javnog poziva moraju da prikupe i određenu dokumentaciju, poput dokaza o prebivalištu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o posedovanju putničkog motornog vozila i potvrde za nezaposlene i samohrane roditelje.

Prednost u dobijanju sedišta imaće roditelji blizanaca, kao i samohrani i nezaposleni roditelji, a u slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih auto-sedišta, prednost će se odrediti po prvenstvu datuma rođenja deteta.

Više pojedinosti o kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji zainteresovani građani moći će da saznaju iz Javnog poziva, koji će na zvaničnom sajtu Opštine Aleksinac i oglasnoj tabli ove ustanove biti objavljen u utorak, 1. oktobra. Obrazac prijave može se preuzeti na pisarnici opštine Aleksinac radnim danima od 7 do 15 sati ili skinuti sa zvanične internet stranice opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 4 =