Нови јавни позив за доделу ауто-седишта

Од сутра креће нови Јавни позив Општине Алексинац за доделу ауто-седишта за децу, а у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2019. годину.

Право да конкуришу за бесплатна ауто-седишта имају родитељи чије је прво дете рођено од 1. јануара, па до 15. децембра ове године, што је и крајњи рок пријема захтева пред почетак рада надлежне Комисије.
Критеријуми за доделу седишта, осим датума рођења, су пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац и поседовање путничког возила у власништву једног од родитеља, старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства.

Учесници јавног позива морају да прикупе и одређену документацију, попут доказа о пребивалишту, извод из матичне књиге рођених, доказ о поседовању путничког моторног возила и потврде за незапослене и самохране родитеље.

Предност у добијању седишта имаће родитељи близанаца, као и самохрани и незапослени родитељи, а у случају да је број благовремених и уредних пријава већи од броја расположивих ауто-седишта, предност ће се одредити по првенству датума рођења детета.

Више појединости о критеријумима и потребној документацији заинтересовани грађани моћи ће да сазнају из Јавног позива, који ће на званичном сајту Општине Алексинац и огласној табли ове установе бити објављен у уторак, 1. октобра. Образац пријаве може се преузети на писарници општине Алексинац радним данима од 7 до 15 сати или скинути са званичне интернет странице општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − ten =