Никола двоструки шампион Србије

На Првенству Србије у џиу-џици, одржаном јуче у Лозници, учествовала су 22 клуба са више од 200 такмичара, међу којима су били и чланови алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ.

Такмичење је одржано у борбама у свим узрасним категоријама (пионири, наде, кадети, јуниори, сениори) и у дисциплини неваза у категорији сениора, а ради се о борби у партеру у којој се победа остварује полугом или гушењем, мада постоји и бодовање.

Такмичари НиФ-а забележили су изузетан успех; освојили су 20 медаља, и то седам златних, седам сребрних и шест бронзаних.

Златне медаље и титуле државних првака у категорији такмичара до 14 година изборили су: Ана Стефановић (48 кг), Алекса Спасић (-55 кг), Давид Милојевић (+66 кг) и Ена Петровић (-63 кг) у категорији такмичарки до 16 година. У категорији сениора Филип Трајковић је без премца међу такмичарима до 94 килограма. Његов рођени брат Никола Трајковић окитио се са две златне медаље у сениорској конкуренцији – у борбама до 85 килограма и у дисциплини неваза такође до 85 килограма.

Сребрне медаље припале су Дуњи Вуковић (У-12, +48 кг), Николи Илићу (У-14, -34 кг), Ненаду Ивићу (У-14, -50 кг), Огњену Петковићу (У-16, -46 кг), Лани Додић (У 16, -63 кг), Петру Јанкетићу (У-18, -66 кг) и Данијели Јоић (У-18, -63 кг).

Бронзане медаље освојили су: Стефан Ивић (У-12, -30 кг), Данило Бакић (У-12, -50 кг), Вељко Марковић (У-14, -50 кг), Александар Ристић (У-14, -60 кг), Анђелија Здравковић (У-18, -80 кг) и Милош Миљковић (сениори, -77 кг)

Тренер Џудо и џиу-џица клуба НиФ Драган Трајковић каже да је изузетно задовољан резултатима које су постигли његови изабраници на Првенству Србије и посебно истиче њихову велику борбеност и жељу за победом.

Наредног месеца, тачније 1. и 2. априла, такмичари НиФ-а учествоваће на престижном међународном турниру „Роби Рајх” у Марибору, у Словенији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =