Нема рока за пријављивање на еАграр

Иако се у почетку спекулисало да је крајни рок за пререгистрацију крај месеца, из Пољопривредно стручне и саветодавне службе Ниш подсећају све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, те су у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одраде све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

Почетак расписивања јавних позива, 3. априла, никако не значи да је то крајњи рок за пријављивање у еРПГ, који је неограничен. У случају да јавни позиви за субвенције које су предмет интересовања почињу касније, нема потребе да се жури са ажурирањем и обновом статуса газдинства.

Како наводе из ПССС први јавни позив који ће бити расписан 3. априла је онај за субвенције по хектару и биће отворен чак 45 дана, до 15. маја, како би сви пољопривредни произвођачи имали довољно времена за сређивање стања у регистрима и обнове статуса газдинства. 

Како би пољопривредници могли да планирају и да се припреме за пријављивање у електронски регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) из ПССС су објавили план расписивања јавних позива.

Млеко 1. квартал од 3. до 15. априла, давање по хектару од 3. априла до 15. маја, генетика од 15. априла до 15. маја, пчеле од 1. до 20. маја, краве за узгој телади од 10. априла до 10. маја и тов од 20. априла до 10. маја.

Из ове службе подсећају да тренутак расписивања јавног позива за субвенцију за коју хоће пољопривредници да се пријаве није крајњи рок за регистрацију у еРПГ, то могу учинити током целог трајања јавног позива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − five =