Настављени радови са новим извођачем

Радови на уређењу спомен-комплекса на улазу у парк „Брђанка”  настављени су почетком ове седмице са новим, а након раскида уговора са првобитним извођачем и расписивањем новог тендера.

У наредних 50 дана би требало да се заврше преостали радови вредни 11.848.000 динара, а укупна цена са већ изведеним пословима стајаће око 15 милиона динара. То је нешто нижа вредност од првобитне уговорене са извођачем из Лесковца, са којим је, како смо писали, раскинут уговор због његовог неиспуњавања обавеза. Како смо сазнали, садашњи радови поверени су једној фирми из Ниша, и имајући у виду њихов досадашњи рад за очекивање је да се цео посао заврши у договореном року. Наш колега Милан Влајић је приликом јутрошњег обиласка Брђанке затеко раднике како увелико сређују спомен-комплекс.

Споменик револуције је од бетона у виду обелиска са водоскоком и простором за костурницу. Ово здање су подигле друштвено-политичке организације и Скупштина општине Алексинац 7. јула 1971. године у подножју парка „Брђанка”.

У оквиру овог комплекса налази се и спомен-плоча првоборцима, погинулима у народноослободилачкој борби и жртвама фашистичког терора од 1941. до 1945. године. На плочи су имена 90 наших сугрђана који су изгубили живот у тим ратним годинама као припадници овог ослободилачког покрета или симпатизери.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − six =