Истраживали смо: Када се настављају радови?

Уређење спомен-комплекса на улазу у парк „Брђанка” чека новог извођача. Након што су  у више наврата померани рокови за завршетак радова инвеститор, алексиначка локална самоуправа, раскинула је уговор са неодговорном фирмом из Лесковца, која је победила на тендеру и која је започела радове.

Како смо незванично сазнали, у току је процедура за расписивање тендера за новог извођача, а поменутог градитеља из Лесковца очекује плаћање пенала и осталог што је обезбеђено гаранцијама приликом потписивања уговора. Иначе, радови су требали да буду окончани још прошле године. Имајући у виду цео процес спровођења тендера, ако он буде успешан, реално је очекивати наставак радова тек на јесен.

Споменик револуције је од бетона у виду обелиска са водоскоком и простором за костурницу. Ово здање су подигле друштвено-политичке организације и Скупштина општине Алексинац 7. јула 1971. године у подножју парка „Брђанка”. У оквиру овог комплекса налази се и спомен-плоча првоборцима, погинулима у народноослободилачкој борби и жртвама фашистичког терора од 1941. до 1945. године. На плочи су имена 90 наших сугрђана који су изгубили живот у тим ратним годинама као припадници овог ослободилачког покрета или симпатизери.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 1 =