OO SNS

Naprednjaci „skratili” koalicionu listu u Aleksincu

Predstavnici izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu” sinoć su prvi predali spisak kandidata za odbornike u Skupštini opštine Aleksinac za predstojeće lokalne izbore, koja sadrži 41 odbornika. Delegaciju aleksinačkih naprednjaka predvodio je aktuelni predsednik opštine i OO SNS Nenad Stanković, koji je tom prilikom napomenu da su u kratkom vremenu prikupili 1.350 potpisa, što pokazuje veliku podršku građana ovoj izbornoj listi.

̶ Za desetak sati rada i prikupljanja potpisa podrške prikupili smo dovoljan broj potpisa i predali smo izbornoj komisiji u Aleksincu izborni materijal ove koalicije. Ja verujem da će građani Aleksinac umeti da cene one koji rade i grade. Srbija očigledno poslednjih godina napreduje zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću. Zašto bi Aleksinac zaostajao? – rekao je Stanković. 

Kako smo nezvanično saznali, Stanković nije prvi na izbornoj listi već je to mesto pripalo aktuelnom narodnom poslaniku Daliboru Radičeviću, a druga je Marija Stamenković. Aktuelni predsednik opštine Nenad Stankvić je treći na predatoj izbornoj listi. Mnogima je to bio povod da kao kandidata za predsednika opštine vide Dalibora Radičevića, koji je i na poslaničkoj listi SNS od 250 odbornika na 181. mestu.

OO SNS
Foto: OO SNS Aleksinac

Naši izvori u SNS-u tvrde da još nije odlučeno ko je kadidat za predsednika opštine ispred ove stranke i da to što je Radičević prvi na izbornoj listi za sada ništa ne znači.

Kako će naprednjaci ako ostvare očekivani rezultat rešiti izbor prvog čoveka lokalne samouprave ostaje da se vidi. I dok jedni smatraju da oko toga neće biti partijskih trzavica, drugi sumnjaju u tvrdnje da za sada u najjačoj stranci u Aleksincu nema skrivenih interesa oko političkih pozicija.

Ono što je sigurno aleksinački naprednjaci su lokalnu izbornu listu „skratili” za nekoliko partnera kojih ima na republičkoj listi. Prema našim nezvaničnim saznanjima, koalicionu listu ove grupacije za lokalne izbore u Aleksincu, osim SNS, čine i PUPS i Ljajićev SDP koji su zastupljeni sa po jednim odborničkim kanidatom. Ovu izbornu listu još podržavaju SPO i Karićev Pokret snaga Srbije BK.

Na listi nisu predstavnici Vulinovog Pokreta socijalista i Ujedinjene seljačke stranke narodnog poslanika Milije Miletića iz Svrljiga. Navodno, to je posledica loše saradnje lokalnih čelnika ovih stranaka.

Naslovna fotografija:Zvanični sajt OO SNS Aleksinac

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − 14 =