Socijalista

У Алексинцу: Локални избори „посвађали” Вулинове социјалисте

Предизборна кампања за предстојеће локалне изборе у Алексинцу, без обзира у ком обиму ће опозиција учествовати, биће веома занимљива и праћена разним политичким трзавицама. Такав след догађаја већ су наговестила збивања у Општинском одбору Покрета социјалиста, где је дошло до оставке председника и једног од оснивача ове партије на републичком нивоу Славише Јовановића. Он је на јучерашњој седници одбора поднео оставку сматрајући то моралним чином, пошто његов предлог да на локалне изборе Покрет социјалиста у Алексинцу изађе у коалицији са Уједињеном сељачком странком и Карићевим Покретом снага Србије БК није прихваћен.

Уместо Славише Јовановића изабран је трочлано радно тело на челу са Драганом Јовановићем Лером, које ће ову функцију обављати до избора.

У међувремену, према нашим незваничним информацијама, било је контаката између алексиначког СНС-а и Покрета социјалиста и разговора о сарадњи, али то није изменило ситуацију када су у питању локални избори, пошто су напредњаци већ предали своју листу.

Већ раније су поједине информације које су стизале из табора напредњака указивале да између руководстава најјаче политичке странке СНС, Покрета социјалиста и Уједињене сељачке странке, односи нису баш најбољи, што је донекле потврђено и саставом коалиционе листе за локалне изборе „Александар Вучић – За нашу децу”.

Славиша Јовановић, који је био и одборник у Скупштини општине Алксинац на коалиционој листи са СНС, а који је на почетку мандата честокритиковао поједине потезе и кадрове алексиначких напредњака, у разговору за наш медиј каже да су несугласице у општинском одбору настале пошто је већина чланова поистовећивала локалну и републичку изборну листу.

Народни посланик и лидер Уједињене сељачке странке Милија Милетић, који је на републичкој коалиционој изборној листи СНС, потврдио нам је да ће УСС у Алексинцу највероватније сама изаћи на локалне изборе, односно упутио нас је на представнике ове странке у Алексинцу, пре свега Момчила Антанасковића, актуелног члана општинске владе. Антанасковић нам је потврдио да ће ова странка изаћи на локалне изборе у Алексинцу, било самостално или са неким у коалицији.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =