Напредак најзад у „златној средини”

У јесењем делу првенства Зоне Центар, ОФК Напредак је заузео девето место са 19 бодова, колико има и Малошиште на осмој позицији. Овакав пласман у „златну средину” Алексинчанима улива извесну дозу самопоуздања и сигурности за разлику од неких претходних првенстава када су били приморани да се грчевито боре за опстанак или да јуре пласман у виши ранг.

− У први део првенства ушли смо са веома добрим саставом, али сплетом околности тај састав није увек био комплетан. Ту, пре свега, мислим на повреде и картоне, али и недолазак играча на утакмице због немогућности да одсуствују са посла. Да се нису појавили ови проблеми верујем да смо могли да освојимо и више од 19 бодова − каже за наш портал председник ОФК Напретка Иван Јовановић. – Захвалан сам локалној самоуправи која је препознала и финансијски подржала наш пројекат Школе фудбала за дечаке од 8 до 16 година. У четири категорије (цицибани, петлићи, пионири и кадети) окупили смо преко 130 дечака. Захвалио бих се и тренерима који су дали све од себе да школа функционише како треба. У минулој сезони неколико играча из кадетске селекције већ је наступило за први тим, препознали смо њихов потенцијал и мислим да ће они у првој постави играти и у пролећном делу првенства. Важно је да кажем да је клуб после заиста низа година најзад финансијски стабилан − додаје Јовановић.

Планирано је да током зимског прелазног рока ОФК Напредак појача своје редове ангажовањем неколицине младих играча са подручја алексиначке општине. Уколико ситуација са корона вирусом буде повољна, припреме за пролећни део првенства требало би да стартују 1. фебруара наредне године.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 5 =