Наплата паркирања на чекању

Наплата паркирања у ужем центру Алексинца која је најављена за данас одложена је за месец дана. Према информацијама од надлежних служби паркирање аутомобила у двема градским зонама почеће од 1. јула. Као разлог одлагања наводи се потребно додатно време за обуку кадрова који би радили у паркинг служби, која ће бити саставни део Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге”.

Пошто су већ обележена паркинг места и постављене табле које обавештавају о начину плаћања и цени паркирања, исте те табле су морале бити прекривене. На појединим местима због временских неприлика дошло је до померања фолија којима су биле прекривене, али су нас у надлежној служби уверавали да ће оне бити поново враћене.

Паркинг зоне (Фото из архиве)

Иначе, што се тиче цене паркирања, оне су одређене још почетком априла на седници Општинског већа и у првој зони први сат паркирања коштаће 35 динара, а други 60. У другој зони сат паркирања стајаће 30 динара. Предложено је и да вишесатна паркинг карта, која важи за датум када је започето њено коришћење, у првој зони стаје 300, а у другој 200 динара, али целодневна 24-часовна карта коштаће 500 динара. Станари који живе у зонама паркирања имаће могућност да купе повлашћену паркинг карту која ће за прву зону месечно износити 400, а за другу 300 динара, док полугодишња претплатна карта за прву зону вреди 2.000, а за другу 1.500 динара. Годишња претплатна карта за станаре у првој зони је 4.000, а у другој 3.000 динара. Станари који имају и друго возило у власништву, могу уз додатну доплату да и за њега имају повлашћену зонирану станарску карту. За један месец би морали да издвоје 800 у првој и 600 динара у другој зони. Полугодишња претплата је 4.000 и 3.000 динара, а годишња 8.000 и 6.000 динара, зависно од зоне.

Паушалну претплатну карту за општа паркиралишта моћи ће да купе и власници аутомобила који не живе у зонама, по цени за један месец 4.000 и 2.500 динара, полугодишња у првој зони коштаће 16.000, а у другој зони 8.000 динара. Годишња претплатна паркинг карта за физичка лица у првој зони стајаће 35.000, а у другој 16.000 динара. Исте цене су и за правна лица и предузетнике, као што је и за физичка лица који нису становници центра града.

3 коментара

  1. Preskupo je!!! Dobicete jedino lajk za to sto vam nesposobnjakovici vode sistem za naplatu. Mamini i tatini mezimci. jao jao

  2. И никад информација о казнама, које су казне за бахате возаче који паркирају где стигну? Како то функционише и кад ће више да крене у службу паук??

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =