Nakon ALEF-a Kulturno leto do 28. avgusta

Koncertom narodnih pesama i igara kulturno-umetničkih društva iz Grčke, Bugarske i našeg grada u subotu, 15. jula, biće otvoreno Kulturno leto, koje će trajati do 28. avgusta. Koncert će u subotu početi u 20 sati i 30 minuta u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, a sve poštovaoce umetnosti do kraja leta, to jest tokom 34 dana očekuje isto toliko različitih programa – koncerata, predstava, filmova književnih promocija i radionica za najmlađe.

– Važno je istaći da će svi na otvaranju 15. jula imati priliku da čuju grčku muziku i da upoznaju naše goste iz Grčke i Bugarske, jer će celovečernji koncert održati kulturno-umetnička društva iz Ejanija i Kozanija iz Grčke, Hisara iz Bugarske i naše Gradsko kulturno-umetničko društvo „Aleksinac“. Sutradan će biti koncert grčke muzike ispred Doma kulture od 20 časova, a u slučaju kiše program će biti prebačen u veliku salu Doma kulture – poručuje direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91“ Milena Rašić.

Organizatori najavljuju i prvo gostovanje profesionalnog Kulturno-umetničkog društva „Kopaonik“ iz Leposavića, sa Kosova i Metohije, kao i KUD-a „Slavko Mandić“ iz Laktaša (Republika Srpska). Biće održana promocija nove knjige poznatog novinara i književnika Vanje Bulića, gostovaće između ostalog i Kruševačko pozorište, a manifestaciju će zatvoriti  pevačica Tijana Dapčević celovečernjim koncertom.

Nosilac svih aktivnosti u okviru Kulturnog leta je Gradsko pozorište „Teatar 91“, a kao suorganizatori se uključuju i Centar za kulturu i umetnost, Zavičajni muzej, Javna biblioteka „Vuk Karadžić“, Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“, Gradsko kulturno-umetničko društvo „Aleksinac“, Mešoviti hor „Šumatovac“ i Udruženje građana „Radinost“. Generalni pokrovitelj manifestacije je kao i prethodnih godina opština Aleksinac.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 4 =