Tucijada Korman

Најмлађи учесник – победник овогодишње туцијаде

Традиција у Корману није прекинута ни ове године. У организацији Месне заједнице Корман данас је, трећег дана Васкрса, организована „Туцијадаˮ. Шесту годину заредом малишани су се у корманском Дому културе такмичили у куцању ускршњим јајима, а поред овог такмичења одржана су такмичења у још три категорије. Овом приликом о најлепше офарбаним јајима у две категорије (традиционалном и слободном техником) одлучивао је жири, а свој суд је дала и публика.

По мишљењу жирија, власник најлепше офарбаног јајета традиционалном техником је Павле Петровић, док друго и треће место деле браћа Стојковић, Јован и Лазар.

Tucijada Korman Креативност приликом фарбања јаја слободном техником није изостала ни ове године. Иако је жири био на великој муци, на крају је одлучио да у овој категорији прво место припадне Андреји, а друго Николи Митићу.

Суд публике је овом приликом био подељен. Након пребројавања гласова објављено да два јајета имају исти број гласова, тако да су у овој категорији прво место поделиле Спасић Јасмина и Стаменковић Биљана.

Tucijada Korman

На крају ове манифестације, како традиција налаже, тридесетак малишана одмерило је јачину својих офарбаних јаја. Да су старији знали да одаберу најјаче јаје показује чињеница да је прво место у туцању ускршњим јајима заузео најмлађи такмичар. У финалном окршају победио је четворогодишњи Урош Стојиљковић далеко старијег Николу Митића који је заузео друго место. Овом приликом трећепласирана била је Лана Стевановић.

Програм овогодишње „Туцијадеˮ употпунило је Културно уметничко друштво „Др Никола Јанковић Ниџа” својим сплетовима и песмом.

Tucijada Korman

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − five =