Svetski dan plesa

Алексиначке плесачице обележиле Светски дан плеса

Алексинац је јуче био један од мноштва светских градова у којима је обележен Међународни дан плеса и рођендан утемељивача модерног плеса Жан Жоржа Новера. У препуној сали Дома културе наступили су плесачи Денс студиjа “Ронде”, а поред малих почетница, публика је имала прилике да види и државне и међународне првакиње плеса.

‒ Данас обележавамо Светски дан плеса, традиционално као и сваке године, међутим овај дан је посебан по томе што је данас један од најлепших празника – Васкрс. Ми јесмо мали клуб из малог града, али се достојанствено боримо и успевамо у томе. Заборавите на умор и заиграјте. Играјте своју срећу, играјте своју тугу, своја осећања, снагу, наду и што је најважније играјте без страха ‒ поручили су организатори са сцене, а затим је вече отворила најмађа група веселих плесачица, такозваних „Пчелицаˮ. 

Svetski dan plesa

Након „Пчелицаˮ смењивали су се наступи, младих и старијих плесача алексиначког денс клуба, соло тачке и групни наступи. И млађа и старија публика све време одушевљено је пратила невероватну игру, одличне кореографије и што је најважније позитивну енергију која је допирала са сцене.

Енергију на сцени допуњавала је енергија иза сцене, али и из публике. Најмлађи посетиоци били су довољно храбри да дођу до саме бине, па је паралелно са кореографијом плесача из Рондеа публика могла да види и плес раздраганих малишана испред првог реда.

Svetski dan plesa

Неки од Рондеових играча први пут су се публици представили соло наступом, а једна од плесачица је на сцени прославила и рођендан.

Svetski dan plesa

Svetski dan plesa
Плесачици Лени након настуа другарице честитале рођендан 

Светски дан плеса установљен је 1982. године, на дан када је рођен реформатор плеса Жан Жорж Новер. Денс студио Ронде је овај датум обележио уз подршку Центра за културу и уметност Алексинац.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =