Најбољи ученички радови на тему „Знамените Алексинчанке и Алексинчани”

Завичајно одељења Библиотеке „Вук Караџић” је објавило имена аутора најбољих ученичких радова насталих у оквиру конкурса из завичајне историје који је по трећи пут расписан под називом „Знамените Алексинчанке и Алексинчани”.

У конкуренцији основаца прва је Лена Стефановић из ОШ „Љупче Николић” , друго место припало је Кости Стошић из школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, док је трећа Даница Миладиновић, ученица алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе”. Рад Јане Стошић из Алексиначке гимназије је најбољи у конкуренцији средњих школа, док је друга Ана Милчић, такође гимназијалка. Трећа награда иде у Техничку школиу „Прота Стеван Димитријевић” и то у руке Марије Латински.

Свечана додела вредних награда и захвалница учесницима одржаће се 25. априла од 18 часова у просторијама Библиотеке „Вук Караџић” Алексинац.

Према речима руководиоца Завичајног одељења Александре Милошевић, учешће у овој акцији су узеле све основне и средње школе са целе територије општине Алексинац, а различите су биле теме за основце и средњошколце.

‒ Теме за овогодишњи конкурс „Знамените Алексинчанке и Алексинчани”, биле су у две категорије, за средње школе – чувени психолог, доктор и професор Борислав Стевановић и за основне школе – књижевница и професорица књижевности, Полексија Стошић Димитријевић. Завичајно одељење овом и сличним активностима наставља континуирано проширивање знања код деце и омладине о локалној историји ‒ каже наша саговорница.

Она још и каже да ће ове године ученици имати органозован наградни излет до Горњег Адровца, а због Васкршњих празника датум реализације излета биће накнадно одређен. Рангирање најбољих радова извршила је трочлана комисија у саставу: Слободан Дамјановић, дипл. инжењер електронике, Милан Петровић професор историје и Александра Милошевић, дипл. библиотекар и аутор пројекта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + six =