Najbolji sportisti

Најбољи атлетичар, фудбалерка Бундеслиге и КК Напредак

У великој сали Дома културе у Алексинцу синоћ је одржана свечана церемонија на којој су проглашени најбољи спортисти и спортске организације који су својим дометима обележили ову, 2019. годину. У улози жирија који је изабрао најбоље и ове године били су чланови Управног одбора Спортског савеза општине Алексинац.

Najbolji sportisti
Награду преузео Јанин отац, Ивица Радосављевић

Ласкаву титулу спортисте године у категорији сениора понео је Марко Николић, атлетичар Напретка који се ове године окитио са три медаље. На државном првенству у трци на 3000 метара освојио је сребрну медаљу, а на 5000 метара бронзу, док се на Купу Србије на 5000 метара окитио такође бронзаним одличјем. Међу сениоркама најбоља је Алексинчанка Јана Радосављевић, фудбалерка немачког бундеслигаша Клопенбурга. За најбољи спортски колектив проглашен је Кошаркашки клуб Напредак ЈКП, који је пласманом у Кошаркашку лигу Србије постигао највећи успех у 62 године дугој историји клуба. Из Напретка је и најбољи тренер, Небојша Раичевић.

Признање за животно дело добио је генерални секретар Спортског савеза Јован Живић, а најбољи спортски радник је Дејан Павловић, председник Женског рукометног клуба Алексинац. Посебно признање Спортског савеза добио је некадашњи кошаркаш Слађан Стојковић, а за допринос развоју спорта награђен је Савез за школски спорт општине. Одбојкашки клуб ПиН проглашен је за најбољи спортски колектив младих.

Најбољи јуниори су Ема Митић (ОК ПиН) и Лука Јеремић (КК Напредак), док су за најбоље спортисте до 12 година награђени Јана Адамовић (СТК Шуматовац) и Вук Петровић (Џудо клуб Алексинац). Признања за постигнуте резултате у овој години добили су: Никола Петровић (ПСК Брђанка), Лазар Станковић (Џудо клуб Алексинац), Ненад Милуновић (ФК Моравица, Суботинац) и Филип Трајковић (Џудо и џиу-џицу клуб НиФ). Награђено је и седам спортиста у категорији перспективни спортисти.

Najbolji sportisti

То су: Софија Тасић (Шаховски клуб Лав), Растко Јевтић (Спортско удружење Риболовац), Јована Адамовић (СТК Шуматовац), Марија Живковић (АК Напредак), Александра Милетић (ЖРК Алексинац), Кристијан Паприца (Школа фудбала Вукови) и Филип Крстић (ФК Рудар Алпос, Ал. Рудник).
У културно забавном програму учествовали су Мешовити хор Певница и Борис Милојевић, ученик ОМШ Владимир Ђорђевић.


Станковић: Са мало пара врхунски резултати 

Nenad Stanković ̶ Рећи ћу само оно што ја примећујем да је сличност између алексиначког спорта и српског спорта та што се са мало пара постижу врхунски резултати и то је оно што краси и спорт у Републици Србији. У разним спортовима постижемо светске резултате, али у односу на конкуренцију са много мало пара. Мислим да то краси и наше алексиначке спортисте, у односу на средства која се издвајају резултати су врхунски. Само наставите тако ̶ поручио је председник општине Ненад Станковић. 


Стојковић: Иза свега стоји велики рад

Slađan Stojković ̶ У мору државних, међународних и покрајинских признања које сам добио у каријери, примио сам и признање свог града. Хвала вам на томе, хвала момцима и људима из Спортског савеза што су ме се сетили и шта да кажем овим младим људима и спортистима, осим да буду истрајни и да раде, јер само великим радом могу да дођу до правих спортских резултата ̶ рекао је некадашњи кошаркаш Слађан Стојковић, говорећи у име награђених. 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =