Фестивалски одбор ПИП-а: Представе нешто слабије, трошкови по плану

На данашњој седници Фестивалског одбора ПИП-а било је речи о овогодишњем фестивалу, односно о његовој организацији, виђеним представама, као и о финансијском делу. Општа констатација је да у организационом делу има побољшања, али да је ниво виђених представа нешто слабији од очекиваног.

Такав став имао је већи број чланова одбора, а међу њима и председник Драган Јовановић.

̶ Мислим да смо ове године по квалитету представа негде испод неких ранијих година и то у добром делу. Било је година када је фестивал заиста имао врхунске и квалитетне представе, што се показало и самим одзивом алексиначке публике, која заиста има изоштрен укус и смисао за праћење позоришта. Публике је било нешто испод просека у односу на раније године, ако се не варам – казао је Јовановић, уз констатацију да је једино пуна сала била за време наступа позоришта из Бањалуке. 

PIP
Уручење награда на осмом ПИП-у; фото: Стефан Ж.

Јовановић је још и напоменуо да Фестивалски одбор по правилнику није имао много утицаја на избор и селекцију представа, и најавио могућност одређених промена у области надлежности одбора.

Фестивалски одбор је усвојио и финансијски извештај који је у складу са планом, односно потрошено је онолико пара колико је било и предвиђено. Осим што није било прекорачења када су у питању трошкови, констатовано је да су пружаоци услуга имали разумевања за Фестивал и да су сви гости отишли задовољни пруженим гостопримством.

Протекли ПИП је са свим годишњим трошковима коштао око два милиона и 900 хиљада динара и претежно та средства су обезбеђена из општинског буџета. Овом седницом и званично су започете припреме за фестивал у 2020. години, а о конкретнијим активностима биће речи већ на седници у јануару. Чланови Фестивалског одбора за свој рад не примају надокнаду, па број одржаних састанака не утиче на буџет.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 2 =