Semafor

Нови семафор пишти – стари не светли

Алексинац је на раскрсници улица Душана Тривунца и Момчила Поповића добио нови савремени семафор. Пре неколико дана на овом месту уграђен је први семафор у граду са звучном сигнализацијом за слепа и слабовида лица. За сада нови дигитални семафор функционише, мада поједини грађани сматрају да треба појачати тон звучног упозорења.

Да је инвестиција успешно завршена наглашава и Новица Дргичевић, начелник комуналних делатности у Општинској управи у изјави за наш сајт.

Semafor
Раскрсница испред Дома културе: Први семафор са звучном сигнализацијом

̶ То су радови изведени у оквиру текућег одржавања и финансирани су из буџета. Извођач је ‘Латерна контрол’ фирма из Београда. Вредност радова је око 598 хиљада динара – каже Драгичевић. 

Други семафор, који је на раскрсници улица Момчила Поповића и 7. јула је протеклог викенда страдао. Како нам је објашњено, његова електроника је показала да има проблема са напајањем, односно да мрежни напон „није у дозвољеним границама” и због тога је испао из система.

Semafor
На расксрници поред градске апотеке семафори у квару већ неколико дана

̶ Сервисери су долазили, скинули су вип плоче и однели на сервис у њиховој фирми. Обећали су да ће то поправити за пар дана и врло брзо очекујемо да се тај део врати и семафор пусти у рад – објашњава Драгичевић. 

Он је још и казао да је систем програмиран када дође до испадања да се сам активира и да почне да функционише. Очигледно да је у тим покошајима дошло до оштећења у електроници, односно у жаргону казано „црк’о”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 7 =