Награђени најбољи познаваоци саобраћаја

Након што је током минулог викенда у организацији Ауто-мото савеза Србије, Министарства просвете и алексиначке Основне школе „Љупче Николић” одржано Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“, данас је уприличена додела награда које је обезбедио Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

На овом 53. такмичењу учешће су узели ученици седам основних школа са територије наше општине и они су се такмичили у четири категорије, две за девојчице и исто толико за дечаке.

Првопласирани ученици у свим категоријама добили су по бициклу, док су ученицима који су заузели друго и треће место уручене кациге.

− Циљ ове акције јесте обука деце као да ућествују у саобраћају, јер ако је нешто вредно у овом нашем друштву то су те наше будуће генерације, односно наш подмладак − рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић, који је и додељивао награде.

За освојена прва места бицикле су добили ученици ОШ „Љупче Николић” Мила Ранђеловић, Максим Павловић и Лена Стефановић, а такође и Илија Милић из житковачке осмолетке „Вук Караџић”.

Кациге  за освојено друго и треће место додељене су ученицима Основне школе „Стојан Живковић Столе” у Трњану Сандри Радосављевић, Луки Ђорђевићу, Душану Марковићу и Марини Прокић, ученицама ОШ „Вук Караџић” Анђели Трајковић и Катарини Богојевић, а такође и Петру Филиповићу, уленику Основне школе „Аца Синадиновић” у Лоћики.

Када је реч о екипном пласману, ученици Основне „Љупче Николић” освојили су 1. место и ова образовна установа је такође добила бицикл.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =