Набавка клупа: Понуђена цена упола мања од процењене

Јавна набавка парковских клупа које ће бити постављене иза стадиона поред Моравице, у улици Војске Југославије, завршена је данас одабиром добављача и тиме је стављена тачка на куповину овог мобилијара који је изазвао пажњу медија и јавности.

На Порталу јавних набавки објављена је одлука о додели уговора и као најјефтинијем понуђачу посао је додељен предузећу „Аца-цо” из Прељине код Чачка који ће израдити и монтирати седам клупа у комплету са корпама за отпатке по цени од 266.000 без, односно 319.200 динара са ПДВ-ом. Према доступној документацији, одабрани извођач има рок од 30 дана да испоручи и монтира клупе.

По овом Јавном позиву јавила су се седам понуђача и поред Чачана, било је понуда и из Београда, Пожеге, Велике Плане, Ниша и Младеновца, али са много већим ценама. Другопласирана фирма из Пожеге имала је скоро дупло већу понуду у износу од 547.000 динара са ПДВ-ом, трећа је била фирма из Велике Плане са понудом од 504.000, док је за ове радове највише потраживала фирма из Београда и то 773.000 динара.

Против ове одлуке, која је данас објављена, незадовољни понуђачи могу да поднесу захтев за заштиту права у наредних 10 дана у складу са Законом о јавним набавкама.

Општинска управа је приликом расписивања јавне набавке, а на основу прикупљених података од неколико произвођача, проценила скоро троструко већу вредност од постигнуте цене, односно 666.667 динара без ПДВ-а. Спорно је било и што су првобитно у огласу наведене карактеристике клупе одређеног произвођача, па је у поновљеном позиву додато и других произвођача одговарајућих карактеристика. 

Фотографија: Илустрација (извор: Урбанпарк).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + seventeen =