Изабран овогодишњи лауреат

Награду „Гордана Брајовић” за најбољу прошлогодишњу књигу намењену деци и младима једногласном одлуком жирија добио је Бранко Стевановић за збирку стихова „Благо нама са животињама”, објавиле су „Вечерње новости”.

На 27. литерарном конкурсу који чува успомену на песникињу и легендарног репортера „Вечерњих новости”, ово дело је одабрано међу 36 пријављених наслова, што је двоструко више него лани. Жири у коме су били професори Кристина и Милутин Ђуричковић, писац Јовица Тишма, новинар Драган Богутовић као представник породице Брајовић и уредник у „Новостима” Бранислав Ђорђевић, у ужи избор издвојио је још девет наслова, а то су  „Вртоглави дани у Плавој шуми” Зорана Пеневског, „Чуваркућа” Власте Ценића, „Дан као наручен” Душка Домановића, „Да сам крава, била би ми слатка трава” Стамена Миловановића, „Птице селице” Предрага Ђурића, „Гугуто мемето” Стефана Тићмија, „Варке старе шуме” Гордане Малетић, „Тајна госпође Мандорле” Ане Цакић и „Капут за душу” Биљане Вујовић Бајке.

Како је најављено, признање ће Стевановићу бити уручено на пролеће, на Фестивалу књижевног стваралаштва за децу и младе „Гордана Брајовић” у Алексинцу, када ће бити додељене награде и за дечје радове. На 27. конкурс пристигла су 192 ђачка рада, пет школских часописа из свих делова Србије, региона и дијаспоре, а имена добитника биће накнадно објављена.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + nineteen =