Na Žitkovačkom konkursu stigli radovi iz sedam zemalja

Na upravo završenom II konkursu „Dani satire – Pavle Tončić” 2021.,u organizaciji Udruženja stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca, svoje aforizme poslalo je 59 autora iz: Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske, kao i iz Severne Makedonije, Hrvatske i Kanade.

Upravni odbor Udruženja „Zavičaj” doneo je odluku da se i ove godine štampa Zbornik sa odabirom aforizama od zastupljenih autora. Odbor i izabrana Komisija su odlučili da ove godine bude dodeljeno jedno prvo, dva druga i tri treća mesta za najbolje aforizme, deset Pohvala, a svim ostalim učesnicima – Zahvalnice, a na osnovu odluka žirija, koje se očekuju ovih dana. Kao i prošle godine dodeljena će biti i specijalna nagrada porodice Tončić.

Manifestacija i promocija Zbornika, uz dodelu priznanja će biti održana 03. jula 2021. godine u Žitkovcu, uz adekvatan kulturno-umetnički program. Manifestacija se održava u znak sećanja na Pavla Tončića, aforističara iz ovog mesta, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 2006. godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

seventeen − 9 =