На “Пекарским данима”: Велика посета и занимљиви садржаји

У холу Дома културе данас су отворени 15. „Пекарски дани”. За разлику од ранијих година, овогодишња манифестација смештена је у један дан и прати је мноштво занимљивих пратећих садржаја и такмичења.

У име организатора, Биотехнолошке школе „Шуматовац”, присутнима се обратила Марија Николић Косановић, вероучитељ у овој образовној установи, која је поздравила све присутне и пожелела добродошлицу свим гостима који су дошли и својим присуством су подржали данашњу манифестацију.

За ученике основних школа организовано је такмичење у изради фигурица од теста у две категорије, и то за млађе и старије основце. У категорији ученика од 1. до 4. разреда најбоља је била екипа „Крофнице” Основне школе „Љупче Николић”, друго место припало је екипи „Лептирићи” из Основне школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана, док је треће место изборила екипа „Данијелине паметнице” из Основне школе „Вук Караџић” из Моравца.

Што се тиче старијих разреда пласман је следећи: Прво место освојила је екипа Основне школе „Вожд Карађорђе”, друго екипа Основне школе „Вук Караџић” Житковац и треће место екипа Основне школе „Свети Сава” из Суботинца.

Традиционална такмичарска изложба „Најлепши славски колач” одражава се у сали Дома омладине, а учешће у овом такмичењу узело је преко 80 учесника. Сви посетиоци ове изложбе у прилици су да и сами гласају за најлепше умешен и уређен славски колач. Проглашење победника заказано је за 14 сати и 30 минута.

Током трајања манифестације посетиоци и ученици су у прилици да погледају и изложбу награђанх ликовних и литерарних радова у холу Дома културе, као и изложбу „Народно стваралаштво и сеоски туризам” у Арт галерији, на којој су се поред основних школа преставила и овдашња удружења грађана и удружења жена.

У Великој сали одржано је и стручно предавање представника компаније Lesaffre са Новог Београда, као и представљање резултата програма Еразмус+, односно пројеката КА1 и КА2.

Манифестација ће свечано бити затворена пригодним културно-уметничким програмом и доделом награда, захвалница и признања у Великој сали Дома културе са почетком у 14 сати и 30 минута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 1 =