Утврђен репертоар овогодишњег позоришног фестивала за децу

Данас је одлучено у којим позоришним представама, намењеним њиховом узрасту, ће малишани у Алексинцу уживати током фестивала који ће бити одржан у другој половини маја месеца. Након предлога слекетора фестивала Бранка Поповића на данашњој седници Организационог одбора Зимског позоришног фестивала за децу ЗИПО 2023 установљен је овогодишњи репертоар.

Представе ће бити игране од 15. до 21. маја, а част да отвори овогодишњи фестивал има представа „Снежана и десет патуљака” Позоришта „Пуж” из Београда. Друге вечери је на репертоару представа „Василиса прекрасна” Народног позоришта Ужице, а треће „Црвенкапа и драги Вук” Шабачког позоришта. Четврте вечери наступиће ансамбл Позоришта „Пинокио” са представом „Баш Челик”, пете наступа Народно позориште Приштина са представом „Принцеза Снежана и десет патуљака”, а последње такмичарске вечери гостоваће „Размажени принц” Народног позоришта Лесковац.

У част награђених, последње вечери, ансамбл организатора фестивала Градског позоришта „Театар 91” одиграће „Приче за лаку ноћ”.

Иначе, ово ће бити шести фестивал позоришта за децу који се одржава у Алексинцу, а како је одлучено на ранијим заседањима Организационог одбора, цена улазница за фестивал у односу на прошлу годину није мењана. Остала је врло симболична цена од сто динара по представи или за пакет петсто динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =