На Општинском већу о пољопривреди и расподели средстава удружењима

Прво заседање Општинског већа у овој години одржано је данас и овом приликом одлучивано је о неколико битних тема за овдашњу средину.

Непосредно пре прихватања дневног реда повучена је тачка о предлогу расподеле новчаних средстава спортским колективима из буџета општине и враћена је на дораду.

Овом приликом прихваћен је извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Алексинац за прошлу годину, а потом је усвојен и план суфинансирања пољопривреде на територији општине у овој години. За ове намене је издвојено 20.100.000 динара, а од тога за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава опредељено је 17.200.000,  за управљање ризицима 800.000, за анализу земљишта 100.000, а 1.500.000 динара је за подизање конкурентности кроз прераду и сертификацију. Пола милиона је издвојено за промотивне  активности у пољопривреди и руралном развоју. Након позитивног мишљења општинске владе о овом докумету свој суд даће и ресорно министарство.

На данашњем заседању прихваћена је измена систематизације у Општинској управи и како се чуло од предлагача, овим документом се не повећава број од 106 запослених, већ се повећава број систематизованих радних места. Током данашњег заседања Општинског већа прихваћени су јавни конкурси за удружења по разним областима и она ће моћи да конкуришу до 19. фебруара. Наравно, ни данашње заседање општинске владе није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједе паса луталица, па ће по осам захтева бити исплаћено укупно 284 хиљаде динара из општинског буџета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + five =