На Културном лету: Овог викенда Тамбураши и представе за најмлађе

У оквиру програма Културног лета минулог петка овдашњој публици представила се Тијана Јанковић, глумица Позоришта “Пан театар” из Београда, монодрамом „Она”. „Она” је ауторски пројекат Тијане Јанковић, у коме „ОНА” преиспитује себе – где је и како дошла, а шта је желела и чему се надала. Гледаоци прате њен пут од кафића у коме ради да би преживела, испреплетен кастинзима на које иде да би се остварила као глумица.

Најмлађа публика је ове суботе имала прилике да ужива у занимљивој и шаљивој адаптацији бајке “Царево ново одело” у извођењу Позоришта “Пан театар” из Београда. Овај комад говори о једном сујетном краљу, његовим лицемерним поданицима и једном користољубивом кројачу. Представа је прожета шаљивим репликама, геговима и сонговима, са јасном поруком да одело не чини човека.

У Дому рудара на Алексиначком руднику синоћ је одржан традиционални Концерт поводом Дана рудара на коме су наступили нпрослављени певач народне музике Раде Јоровић, Културно-уметничко друштви “Буковик” из Мозгова уз музичку подршку оркестра Братислава Младеновића.

Старија група школице глуме „Театра 91” овога петка одиграће репризу представе „Матуранти”, у режији Алексе Токића, а по тексту Зорице Ивановић. Иначе, овај позоришни комад је шаљив, али и поучан. Сусрет девојчице у сну са познатим личностима, страним и домаћим писцима као и ликовима, па тако млађа публика може научити нешто ново, а старија има прилику да се подсети неких давно прочитаних дела.

Ову глумачку трупу чине Вук Динић, Павле Чакаревић, Дарко Младеновић, Анђелија Јоцић, Магдалена Прокић, Јана Илић, Ема Јовановић, Алекса Паовић, Василија Митић, Милица Костић, Јана Милојковић и Лука Трајковић.

Тамбурашки оркестар „Моравска тамбура”, који долазе из Сараораца код Смедерева, одржаће свој концерт у оквиру програма Културног лета. Концерт је заказан за суботу, 12. август.

У недељу, 13. августа, овдашња публика имаће прилике да се поново дружи са књижевним ликом Алисом, само овога пута у извођењу „Monicart продукције” из Београда. У питању је комад под називом „Алиса у земљи чуда”.

Алиса се задесила у нашој земљи и није упозната са модерним технологијама и мобилним телефоном. Кроз интеракцију са децом, која је уче за шта служи телефон, Алиса им, на ненаметљив начин, даје до знања да је телефон добар за лакшу комуникацију са другарима, али да је најбоље дружење уживо уз игре, читање књига и спорт. Уједно их упознаије са својом Земљом чуда и мотивише их да прочитају бајку. Овај мини мјузикл је намењен за све узрасте.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова на платоу испред библиотеке и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Фотографије: Стефан Живковић (алпресс.рс) и Саша Гидра Марковић (алексинац.нет).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =