Велики Шиљеговац најуспешнији

На Градском стадиону и Стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу, у суботу је одржано регионално такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије,  уз учешће победника овог такмичења из четири општине: Трговиште (Књажевац), Трубаревац (Сокобања), Велики Шиљеговац (Крушевац) и Врћеновица (Алексинац).

Екипе су се такмичиле у 11 спортских дисциплина, а Велики Шиљеговац је тријумфовао чак у седам спортова; у малом фудбалу, одбојци, скоку удаљ, трци у џаковима, полигону спретности, рвању и обарању руку.

Трубаревац је славио у две дисциплине, у шаху и бацању камена, као и Врћеновица која је била најбоља у надвлачењу конопца и у надвлачењу штапа.

Са 45 бодова прво место освојио је Велики Шиљеговац, други је Трубаревац са 30, на треће место пласирало се Трговиште са 23, а на дну табеле је Врћеновица са 22 бода.

Победник је стекао право да учествују на Државном првенству од 1. до 3. септембра у Пожаревцу.

Под покровитељством Спортског савеза Србије, регионално такмичење Сеоских игара организовао је Спортски савез алексиначке општине у сарадњи са Спортско-рекреативним центрoмАлексинац (СРЦА).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 4 =