На данашњој Скупштини ЦКУ добио новог в.д. директора

На последњем заседању Скупштине општине у овој години одборници су дали зелено светло првој измени и допуни Плана детаљне регулације радне зоне Житковац, а такође и Одлуци о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања Предшколске установе „Лане” за наредну годину према којој ће учешће корисника услуга по детету на месечном нивоу остати исто и у наредној години, па ће родитељи и 2024. године месечно издвајати 6.320 динара, док ће разлику до 36.554 динара плаћати локална самоуправа.

У наставку заседања Скупштине прихваћена је Одлука о јавној расвети на територији општине, односно документ који детаљније дефинише послове одржавања расвете, а и казне за лица која оштете јавну расвету.

Овом приликом, јавним предузећима чији је оснивач локална самоуправа, поверени су послови и у наредној години у истом обиму, осим „Предузећу за путеве” које током 2024. године неће уређивати атарске путеве на територији општине због недостатка механизације, већ ће то бити дато приватним предузећима по јавном позиву, све док се ово предузеће технички не опреми.

Добар део тачака данашњег Дневног реда Скупштине општине био је посвећен Одлукама о решавању стамбених потреба избеглица продајом стана досадашњим закупцима. Реч је о 20 стамбених јединица које се налазе на Алексиначком Руднику и у Алексинцу, а које су изграђене уз помоћ Немачке Владе.

Одборници су данас подржали и програме пословања са финансијским планом јавних предузећа и установа, односно, свих индиректних корисника локалног Буџета. Када је реч о ЈКП „Водовод и канализација”, у овом предузећу догодине планирају укупне приходе у износу од 246.831.000 динара, док су им пројектовани расходи 245.319.000 динара. Јавно предузеће за путеве догодине планира приходе нешто више од 195.081.000, а расходе од 194.453.000 динара, док је процена Комуналног предузећа да ће у наредној години приходовати 230 милона, а потрошити 224 милона динара. Оно што се чуло током ових образлагања, јесте чињеница да наредне године неће бити повећања цена услуга.

Када је реч о установама, Библиотека „Вук Караџић” је за наредну годину определила 950 хиљада динара за куповину нових наслова и радиће на већој видљивости ове установе, док је програм Центра за културу и уметност за наредну годину исти као овогодишњи.

Центар за социјални рад општине Алексинац и у 2024. години имаће исти буџет, с тим што је после ревизије смањен број корисника, али су повећана давања за лекове.

Након данашњег заседања одборника контрола квалитета ваздуха на територији општине Алексинац биће настављена и у наредној години, а зелено светло добио је и годишњи план рада Штаба за ванредне ситуације за 2024. годину, који се такође не разликује од прошлогодишњег.

Након данашњег заседања скупштине општине Центар за културу има новог вршиоца дужности директора, јер је након истека мандата разрешен дужности Бранимир Анчевић, а на његово место је постављен професор историје Милан Петровић, који ће ову дужност обављати до избора директора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =