Дом ученика добио дневни боравак

Алексиначки Дом ученика средњих школа „Младост” улази у 2024. годину са обележавањем јубилеја, односно 60 година постојања Дома. У ту сврху су се потрудили да као прво обележје те годишњице отворе кутак за њихове кориснике, ученике, нешто што до сада нису имали у дугачкој историји постојања Дома, а то је дневни боравак где ће деца боравити и проводити своје слободно време, активности, имати простор за дружење, одмор, пријем посета, другара, родитеља и слично.

− Потрудили смо се да то обезбедимо из сопствених средстава. Мало нам је скучен простор и то је био главни разлог зашто до сада није постојао дневни боравак. С обзиром на то да нисмо пуних капацитета у овом тренутку, мањи је број уписане деце у дом, обезбедили смо једну просторију и обезбедили и пригодан намештај за такав један простор. Овом приликом бих се захвалио свим васпитачима који су се заиста потрудили да са свим ученицима складно уреде овај простор − рекао је Драган Јовановић, директор Дома.

Овом приликом, поред отварања дневног боравка, организована је и традиционална новогодишња журка, а подељене су и награде најбољим ученицима који су се такмичили на новогодишњим турнирима у стоном тенису, шаху и квизу знања.

Прво  место на новогодишњем турниру у шаху освојио је Петар Јевтић, друго место изборио је Алекса Јовковић, док је треће припало Димитрију Ђорђевићу. Након шаховског, одигран је турнир у стоном тенису, у мушкој и женској категорији. У мушкој конкуренцији, најуспешнији међу дечацима био је Јован Живковић. Такмичење на другој позицији завршио је Ђорђе Димитријевић, а треће место освојио је Вељко Симоновић. У женској конкуренцији, за прво место изборила се Драгана Стојановић, друго место заузела је Андријана Митић, а треће место припало је Марији Стојановић.

Ученици су такође имали прилике да учествују у новогодишњем квизу знања, а међу четири екипе из свих васпитних група, најуспешнији је био тим друге васпитне групе који су чинили: Страхиња Љубеновић, Вељко Недељковић, Алекса Младеновић и Илија Милојевић.

Поред награђених ученика, и осталим корисницима дома традиционално су подељени новогодишњи пакетићи као симболичан знак предстојећих празника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 1 =