Догодине више и боље

Последња акција добровољног давања крви у овој години, у организацији Клуба добровољних давалаца крви „Хумано срце”, Завода за трансфузији крви из Ниша и Црвеног крста Алексинац одржана је данас.

Овом приликом прикупљено је 56 јединица крви, а председник клуба ДДК „Хумано срце” Миодраг Јовановић није крио задовољство бројем одазваних људи, и сматра да је ово добар број прикупљених јединица. Он је такође изнео и планове за наредну годину.

– Људи из Трансфузије сматрају да је то задовољавајуће, тако да смо успели за ову годину и сматрам да смо позитивни. Клуб се труди и данас смо обновили нека нова чланства са приступницама, тако да се трудимо да будемо што бољи и бољи јер у ову ситуацију треба да се помогне болесним људима, а и нормално, жеља нашег клуба је да буде што мање болесних људи – појашњава председник Јовановић.

Он још и додаје то да акција мора да се одржава, да људи треба да буду активни и током наредне године, уз велику захвалност свима којима су дали и који дају своју крв.

Иначе, током ове године су одржане 32 акције добровољногдавања крви и прикупљено је укупно око 1200 јединица крв. Поред одржаних акција, поједини суграђани су лично посетили просторије Трансфузије крви у Нишу, донирали своју крв, па је тако број прикупљених јединица крви са територије општине Алексинац преко 1400.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =