Музички меморијал одјекнуо широм света

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу организатор је првог по реду пијанистичког такмичења под називом „Меморијал Сања Павловић”.

Покретање музичког такмичења идеја је колектива школе са намером да се на овај начин сачува успомена на прерано преминулу колегеницу, професора клавира Сању Павловић. Такмичење је у складу са околностима пандемије изазване корона вирусом одржано у електронској форми у дисциплинама клавир соло и клавирски дуо у периоду од 23. до 28. децембра, а како је интересовање било изузетно, забележено је учешће чак 190 такмичара, вредних ученика основних и средњих музичких школа из читавог света.

Поред учесника из читаве Србије, учешће је остварено из Америке, Немачке, Италије, Португалије, Француске, Кине, Израела, Абу Дабија, Малезије, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Швајцарске, Малте, Румуније, Турске и Литваније.

Жири такмичења чинили су истакнути педагози Драгомир Братић из Србије, Планинка Јуришић из Словеније и Слађана Буклијаш из Хрватска.

Општи утисак је да је такмичење одржано на највишем светском нивоу, организационо савршено и већ сада са најавом свих учесника да ће поновити своје учешће и наредне године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =